Hagyomnyos fnk (20 db)
2005.02.26. 16:35
Hozzvalk:
50 dkg liszt, 4 dkg leszt, 2,5 dl langyos tej, 5 dkg porcukor, 2 evkanl olaj, 2 tojssrgja, csipetnyi s, 2 cl rum, 20 mokkskanl srgabarack lekvr, 2 evkanl porcukor, 1 liter olaj a stshez
Elkszts: A lisztet egy tlba szitljuk, s mlyedst nyomunk a kzepbe. Belemorzsoljuk az lesztt, s egy kis tejjel, cukorral meg liszttel sszekeverve kovszt ksztnk. Letakarjuk, meleg helyre tesszk, s 20 percig kelni hagyjuk. A lisztet sszedolgozzuk a kovsszal, beletesszk a cukrot, az olajat, a tojssrgjt, a st s a rumot, majd letakarva flretesszk fl rra, hadd keljen tovbb. Ha megkelt, a tsztt 2 centi vastagra kinyjtjuk, s cssze nagysg, lisztezett formval krket szrunk belle. Minden krre tesznk egy kanl srgabaracklekvrt, s a tsztt alaposan sszenyomkodjuk felette, majd jabb 20 percig kelesztjk. Felforrstjuk az olajat, s a fnkot beletesszk, majd a tzet kicsit mrskelve, lefedve 2 percig stjk. Levesszk a fedt, a fnkot megfordtjuk, s a msik felt is 2 percig stjk. Szedkanllal kiszedjk, lecspgtetjk rla az olajat, s megszrjuk porcukorral.
188 kcal/darab, 789 kJ
A Meglepets tippje Amikor a fnkot stjk, ne zsfoljunk sokat a lbosba, mert nem tudnak egyenletesen tslni.
Elksztsi id: 60 perc + 40 perc keleszts
|