Zldsges erleves
2005.02.26. 16:36
Hozzvalk:
4 srgarpa, 2 fehrrpa, 1 zellergum, 1 karalb, 2 vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fl gymbr, 1 babrlevl, 1 mokkskanl majornna, 2 fej gomba, 10 dkg kelkposzta, 15 dkg karfiol, 10 dkg prhagyma, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, 1 evkanl olaj, 1 mokkskanl des pirospaprika 1,5 vz, 2 evkanl paradicsompr, 1 evkanl citroml, 1 mokkskanl vaj, s
Elkszts: A srgarpt, a fehrrpt megtiszttjuk, megmossuk s felkockzzuk. A zellergum s a karalb hjt levgjuk, a zldsget megmossuk, s apr kockkra vgjuk. Az sszes zldsget elhevtett olajon negyed rn keresztl proljuk. A tbbi hozzval zldet a karfiol kivtelvel egy msik ednyben, 1,5 liter vzben, 1 ra hosszt fzzk. A vrshagymt hjastl tesszk a levesbe. Amikor a hozzvalk megfttek, a levessel egytt a prolt zldsgekre ntjk. Megszzuk, hozzadjuk a megtiszttott, megmosott s rzsira szedett karfiolt, s fl rig egytt fzzk. Az gy elkszlt leveshez paradicsomprt kevernk, des pirospaprikval, citrommal, kevs vajjal dstjuk.
138 kcal/adag (580 kJ)
A Meglepets tippje A megmaradt zldsges erlevest lefagyaszthatjuk, s levesek ksztsnl felhasznlhatjuk. Sokkal finomabb lesz tle az tel, mintha hsleveskockbl ksztennk.
Elksztsi id: 30 perc
|