Töltött grépfrút
2005.02.26. 16:33
Hozzávalók:
4 kisebb grépfrút, 30 dkg mélyhűtött málna, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 2 tojás, 5 cl málnalikőr, fél tasak vaníliás pudingpor, aprított édes pörkölt mandula
Elkészítés: A grépfrútot forró vízzel leöblítjük, héját alaposan ledörzsöljük, majd szárazra törüljük, és levágjuk a tetejét. A gyümölcs húsát kiszedjük, hártyáitól megszabadítjuk, kockákra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. A mirelit málnát kiengedjük, hozzáadunk 2 evőkanál kristálycukrot, a kockára vágott grépfrút húsát és a málnalikőrt. Összekeverjük a gyümölcsöket a cukorral, a likőrrel, és két órára behűtjük. A tejből a pudingos zacskón lévő utasítás szerint vaníliás pudingot főzünk. Belekeverjük a tojások sárgáját, a 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleforgatunk 1 evőkanál cukrot, és ismét felverjük. Ezt a kemény habot beletesszük a meleg pudingba, és alaposan elkeverjük. Félretesszük hűlni. A málnás tölteléket kivesszük a hűtőszekrényből, és egyenlő arányban elosztva a grépfrútokba töltjük. A meleg pudingból evőkanállal 1-1 halmot a grépfrút tetejére halmozunk, majd a töltött grépfrútot visszatesszük a hűtőszekrénybe, és megvárjuk, amíg a puding teljesen kihűl. Vendégek kínálásakor a töltött grépfrút tetejét megszórjuk a cukros, pörkölt mandulával, és azonmód, hidegen fogyasztható. Nagyon különleges, pikáns desszert.
264 kcal/adag, 1108 kJ
A Meglepetés tippje A grépfrút magas C-vitamin-tartalmú értékes biológiai tápanyagokkal rendelkező gyümölcs. Nagyon jól hat a fáradtságérzés csökkentésére.
Elkészítési idő: 55 perc + 2 óra behűtés
|