Zöldséges erőleves
2005.02.26. 16:36
Hozzávalók:
4 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 zellergumó, 1 karalábé, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél gyömbér, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál majoránna, 2 fej gomba, 10 dkg kelkáposzta, 15 dkg karfiol, 10 dkg póréhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál édes pirospaprika 1,5 víz, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál vaj, só
Elkészítés: A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A zellergumó és a karalábé héját levágjuk, a zöldséget megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Az összes zöldséget előhevített olajon negyed órán keresztül pároljuk. A többi hozzávaló zöldet a karfiol kivételével egy másik edényben, 1,5 liter vízben, 1 óra hosszát főzzük. A vöröshagymát héjastól tesszük a levesbe. Amikor a hozzávalók megfőttek, a levessel együtt a párolt zöldségekre öntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és rózsáira szedett karfiolt, és fél óráig együtt főzzük. Az így elkészült leveshez paradicsompürét keverünk, édes pirospaprikával, citrommal, kevés vajjal dúsítjuk.
138 kcal/adag (580 kJ)
A Meglepetés tippje A megmaradt zöldséges erőlevest lefagyaszthatjuk, és levesek készítésénél felhasználhatjuk. Sokkal finomabb lesz tőle az étel, mintha húsleveskockából készítenénk.
Elkészítési idő: 30 perc
|